fbpx
Egészségügy Koronavírus

Felszerelik a frontvonalban lévő intézményeket

Védőfelszereléseket kaptak azok a Maros megyei intézmények amelyek oroszlánrészt vállalnak a koronavírus járvány megfékezésében, és élvonalban lévőként nagymértékben ki vannak téve a fertőzésveszélynek.

A Katasztrófavédelmi Felügyelőség tájékoztatása szerint összesen 440 FFP3 típusú szelepes, félbehajtható légzésvédő maszkot, illetve 2850 FFP2 típusú szelepes, aktívszenes részecskeszűrő félálarcot, ugyanakkor 3945 járványügyi védőruhát és 20 védőfelszerelést juttattak az egészségügyi intézményeknek. A felszerelések mellé 2000 darab kesztyűt és 135 liter fertőtlenítőszert kaptak a kórházak és katasztrófavédelmiek.

A tájékoztató szerint felszerelést kapott a Maros Megyei Mentőszolgálat, a Közegészségügyi igazgatóság, a Megyei Sürgősségi Kórház, a Maros Megyei Fertőző Klinika, a szászrégeni, a dicsőszentmártoni, marosludasi kórházak és a „Horea” Sürgősségi Felügyelőség. (közlemény/marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Áldozócsütörtök délelőtt a templomban

Rákóczi Kinga

Ezüstfenyő díjban részesült dr. Ianoși Edith

Rákóczi Kinga

Újabb oltásmaraton az orvosin

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben