fbpx
Koronavírus Közélet

FIGYELEM! Mától még szigorúbb a kijárási tilalom!

A 65 év felettiek 11 és 13 óra között tartózkodhatnak lakhelyükön kívül!  

A koronavírus-járvány megfékezése érdekében ma déltől tovább korlátozzák a kijárást az országban – jelentette be tegnap Marcel Vela belügyminiszter.

A harmadik katonai rendelet szerint: ezentúl napközben is csak azok hagyhatják el lakásukat, akiknél ez elkerülhetetlen a munkavégzéshez, halaszthatatlan orvosi vizsgálatra szorulnak, létfenntartásukhoz vagy gyógykezelésükhöz szükséges termékeket kell beszerezniük, mezőgazdasági tevékenységet végeznek, ellátásra szoruló hozzátartozójukról gondoskodnak, vagy saját, illetve háziállataik mozgásigényét elégítik ki lakóhelyük közvetlen közelében.

A lakás elhagyásának indokáról minden esetben a munkáltató által kibocsátott igazolást vagy saját felelősségre kiállított írásos nyilatkozatot kell felmutatni a rendfenntartóknak.

A legveszélyeztetettebbnek minősülő 65 év feletti korosztály számára a kijárást csak 11 és 13 óra között engedélyezik, kivéve ha munkaügyi kötelezettségeiknek tesznek eleget, gazdálkodnak, illetve rászorulókról gondoskodnak.

Olaszország és Spanyolország után Románia ma estétől 14 napra felfüggeszti Németországgal és Franciaországgal is a menetrendszerű légi közlekedést. A Romániába beutazók ezentúl – függetlenül attól, honnan érkeznek – 14 napra házi elkülönítőbe kerülnek. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Leváltották a Maros megyei adóhivatal magyar vezetőjét

Szász Cs. Emese

Fejlesztésekre fektetik a hangsúlyt a városi költségvetésben

Rákóczi Kinga

Női Jogvédő Ügyelettel segítik a nőket

Szász Cs. Emese
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben