fbpx
Egészségügy Életmód

Útra kel 220 kicsi korip

Átyin Kata Andrea másfél hónappal ezelőtt vágott bele egy számára teljesen ismeretlen világba. Amint a marosvasarhelyiek.ro is írt róla, Koripokat kezdett készíteni koraszülött kisbabáknak.

A FB-on közzétett beszámolójában Kata így ír:

Nagyon sokan mellém álltatok. Volt, aki horgolótűt ragadt és néhány rajz alapján csodás színekben pompázó polipok születtek, és volt, aki fonal gombolyaggal sietett a mi, illetve ezáltal a koraszülöttek segítségére. El se tudom mondani mennyire hálás vagyok mindenkinek, aki energiát, időt, pénzt és rengeteg jó szándékot fektetett ebbe.

Fotó: FB

A mintegy 30 fős horgolócsapat jóvoltából 220 Korip kelt életre. Ebből 145 a Marosvásárhelyi Megyei Kórház neonatológia osztályára, 30 darab a kolozsvári gyerekosztályra, és 45 az Erdőszentgyörgyi Városi Kórház gyermekosztályára kerül.

A korip horgolási akció folytatódik, sőt…másokkal egészül ki – tájékoztat Átyin Kata. Így, a továbbiakban is szeretettel fogadnak minden segítséget, fonalat, támogatást. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

A város tele lesz örömmel, színekkel és jó hangulattal: Marosvásárhelyi Napok

Szász Cs. Emese

Könnyebb ezentúl: otthonukba is kérhetik az időszakos felmérést a súlyos fogyatékkal élők

Szász Cs. Emese

Működik a virágóra

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben