fbpx
Egészségügy Koronavírus Nagyvilág

Sheriff őrzi a WC-papírt!

Fotó: Floridában még napoznak, New Yorkban pánikolnak

Marosvásárhelyiek világkörüli beszámolója:

Manițiu Bernadette dolgozni ment az Amerikai Egyesült Államokba, a napsütötte Floridába, de egyelőre fogalma sincs arról, mikor tér, térhet haza. Májusban lett volna esedékes, de a koronavírus-járvány miatt ez az időpont nagyon bizonytalan. A munkáltatója – egy étterem – a rendelkezések miatt bezárt, ők hazaküldenék a külföldi munkavállalóikat, de – mint Manițiu Bernadette írja – felelősségteljesen gondolkodik, nem akarja elkapni a fertőzést és azt esetleg hazahozni a családba.

-„Itt az Államokban amióta bejött a vírus, szépen lassan csak nő a pánik. Floridában – ahol vagyok – a lakosság nagy része idős, 60 év fölötti , rájuk meg ugye jóval veszélyesebb a betegség. Itt is úgy kezdődött, hogy mosd a kezed, fertőtleníts, aztán bezárták a bárokat és az éjszakai klubokat. Utána bezárták a nyilvánosa tengerpartokat, elbarikádoztak mindent és akit elkapnak megbüntetik. Aztán bezárták az éttermeket, csak elvitelre lehet ételt rendelni. Mindezt egyik napról a másikra, sőt óráról órára. Az üzletekben annyi a pánik vásárló, hogy a wc papír mellett mar áll egy üzleti alkalmazott és egy sheriff (a legmagasabb rangú rendőr az államokban), es úgy adnak 1 csomagot egy embernek. Vizet is csak fejenként 1 gallonnal lehet venni, é ez mindenhová ki van írva. És most már arról van szó. hogy lehetséges az országot is lezárják a napokba, senki sem mehet majd se ki se be.

Más államokban – írja Bernadette – nagyobb varosokban, pl. Los Angelesben mar lövöldöznek az utcákon. Még azt nem rendelték el, hogy nem mehetünk ki a házból, de valószínűleg nagyon hamar az is bekövetkezik.

Floridában még nem olyan nagy a járvány, de Kalifornia és New York viszont nagyon rosszul áll.

Míg Floridában alig több, mint 1000 emgbetegedésről tudnak, ez a szám New York esetében 15.168. Bernadette valószínűleg meghosszabbítja a tartózkodási vízumot és az Egyesült Államokban várja meg, hogy elmúljon a veszély.

-„Haza sem nagyon tudnak küldeni, mert sorra zárnak be a repterek. A repülőjegy is nagyon drága, és nyilván a munkáltató sem akarnak annyit költeni rá. Sokan vagyunk ilyen helyzetben…

Az Egyesült Államokban több, mint 32 ezer fertőzöttet tartanak nyilván. Ezzel az Egyesült Államok – Kína és Olaszország után – a harmadik helyen áll a világon a fertőzések számát tekintve.

Donald Trump elnök március 13-án 30 napra megtiltotta Európából az Amerikai Egyesült Államokba való beutazást, március 18-án lezárták az Egyesült Államok és Kanada szárazföldi határát. Március 20-án lezárták a Mexikó felőli szárazföldi határt is a turistaforgalom számára.

Az Egyesült Államok március 16-án éjféltől beutazási tilalmat rendelt el azon külföldi állampolgárok tekintetében, akik az Egyesült Államokba történő belépés előtt az Egyesült Királyság vagy Írország területén jártak. A korlátozás nem vonatkozik az Egyesült Államok állampolgáraira és közvetlen családtagjaikra, illetve a tartózkodási engedéllyel rendelkező állandó lakosokra és közvetlen családtagjaikra. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Vigyázzunk magunkra, és vigyázzunk egymásra! (videóval)

Rákóczi Kinga

Már működik az orvosi egyetemen a koronavírus tesztgép

zkadar

Október 5-től zöld igazolványt kérnek a marosvásárhelyi éttermekben is

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben