fbpx
Egészségügy Koronavírus Megye

Önkéntesnek jelentkeztek az egyetemisták

Fotó: Darko Stojanovic from Pixabay

Több, mint 120 negyed-, ötöd- és hatodéves orvosis egyetemista kifejezte azon óhaját, hogy önkéntességet vállalna a sürgősségi szolgálatoknál, illetve az ügyeletekben.

A marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti és Tudomány és Technológiai Egyetem 125 önkéntes hallgatójának segítségét csak akkor veszik igénybe, ha a koronavírus-fertőzés esetleg meghaladja az alkalmazott egészségügyi személyzet kapacitását.

Egy nappal korábban a Maros Megyei Prefektúra közölte azon rezidensorvosok számát, akiket lehet mozgósítani a járvány okozta szükségállapot idején.

    50 sürgősségi mentőorvos, 39 infektológus, és 83 intenzív terápiás rezidens altatóorvos dolgozik a marosvásárhelyi kórházakban, akik beoszthatók ügyeletekbe. Ugyanakkor 73 családorvosnak szakosodó, illetve 76 belgyógyász rezidens áll készenlétben, ha szükség van rájuk a megyei járóbeteg-rendelőben.  (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Szerveződik az I. Húsvéti Vásár

Rákóczi Kinga

A civil szféra és a politikum közösen szervez négynapos március 15-ei eseménysorozatot

Szász Cs. Emese

Sportcsarnokból kórház a MOGYE területén

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben