fbpx
Koronavírus Tanügy

Suli TV magyar diákoknak is

Fotó: tookapic/Pixabay 

A közszolgálati televízió marosvásárhelyi regionális stúdiója is bekapcsolódik a magyar nyelvű távoktatásba.

A TVR is közvetíti, a nyolc és tizenkettedikes diákoknak szóló tanórákat. Az RMDSZ oktatási szakpolitikusa, Szabó Ödön elmondta, a cél, hogy a kialakult kényszerhelyzetben is olyan megoldásokat tudjanak nyújtani, amelyek segítik a diákokat abban, hogy a záróvizsgákra megfelelő körülmények között tudjanak készülni.

Így matematikából, magyar nyelv és irodalomból, történelemből, fizikából, kémiából, biológiából, informatikából, földrajzból már megvannak az oktatók, akik részt vesznek ebben a projektben és megtartják a televíziós felkészítőket.

Egyelőre csak a nyolc és a tizenkettedikes diákokról van szó, de cél lehet ezt bővíteni, amennyiben ez az állapot hosszabb ideig tart – közölte Szabó Ödön.

Szabó Ödön nyilatkozata

A politikus elmondta, számos tanintézmény már meghozta azokat a döntéseket, amelyek lehetővé teszik a távoktatást, ezért arra kéri a szülőket, hogy amennyiben még nem tették meg vegyék fel a kapcsolatot az oktatási intézményekkel.

(közlemény/marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Tanácsi határozat: 3 millió lej a megelőzésre

zkadar

Ballagtatok?

zkadar

Nyári tábor helyett védőfelszerelés az onkológiának

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben