fbpx
Életmód Szociális Tanügy

Mit kezdjünk a hirtelen ránk szakadt szabadidővel?

Stresszteszt mondják egyesek arra ami most zajlik a világon, és valóban teszteljük magunkat, a társadalmat és a politikumot, hogy miként állja a sarat. Nem mi kértük a megpróbáltatást, de nem is ez a lényeg. A lényeg az, hogy hogyan tudjuk kihozni a maximumot a hirtelen jött kényszerszabadságból. Készültek már mémek a FB-on: „Maradj otthon, nézzél tévét… és moss kezet!” vagy „Maradj otthon, hallgass rádiót… és moss kezet!” vagy „Maradj otthon, olvass … és moss kezet!”, és folytathatnánk a sort, hogy mi mindent lehetne pótolni ezeken a napokon.

Két dolog közös ezekben MARADJ OTTHON és MOSS KEZET.

Most induló sorozatunkban szakemberek segítségével családoknak szóló otthoni tevékenységet ajánlunk.

Elsőként Lazsádi Csilla pedagógus, szociálpedagógus és szociológus segítségével a kisgyerekes szülőknek ajánlunk könyvközpontú foglalkozást:

Amit kisgyerekeknek és óvodásoknak elsősorban ajánlok, azok a népi ölbeli játékok, amelyek során a szülő ölbe veszi a gyereket, cirógatja, a testrészeit egyenként becézgetni. Ezáltal a felnőtt nemcsak, hogy kellemes ingerekkel stimulálja az érzékszerveket és átmozgatja a testet, hanem megerősíti a gyereket abban, hogy a testében lenni jó, itt lenni, szeretve lenni jó. Ahogy az egyik ilyen mondókákat összesítő sorozat címe, a Kerekítő szó, is erről győz meg: „a kerekítő szó számunkra a világ kerekségét fejezi ki.” – olvashatjuk a weboldalukon, a kerekito.hu-n. Sorozatukból különösen ajánlom az Kerekítő ölbeli játékok és mondókák, Kacagtató, Százérintő címmel kiadott könyveket, némelyek ezek közül CD kísérettel kaphatóak.

Ugyancsak itt ajánlom a Ringató sorozatot, amelynek szintén van ölbeli játékokat és mondókákat, dalokat tartalmazó kötete (CD melléklettel), a további kötetek pedig ennek a korosztálynak igényesen összeválogatott népi dallamokat és klasszikus gyermekdalokat tartalmaznak. Kihangsúlyoznám, hogy a ritmus, a dallam, különösen a szülővel, családtagokkal való közös „meglovagolása” ezeknek az ütemeknek a jó hangulat keltésén túl, a ritmus, rím szabályain keresztül külső-belső rendteremtők, és a zenei és ritmusélmény által erősen stimulálják az egész idegrendszert.”

A marosvasarhelyiek.ro tartalmas időtöltést kíván!

Ajánlott bejegyzések

Áldozócsütörtök délelőtt a templomban

Rákóczi Kinga

Könyv, gyertya, 30 év

Rákóczi Kinga

Lakástűz a Petru Dobra utcában

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben