fbpx
Életmód

Mit játszunk ma? – interjú Csatlos Karesszel

Okosan is kihasználható a távmunka, a kényszerszabadság. Az otthonról dolgozók elvonulnak egy sarokba a feladataikat végezni, miközben a családtagoknak is társaság, figyelem kell. Az okos időbeosztásba bele kell férjenek tehát, a társas foglalkozások.

A Forgatag csapatának tagjait arról faggatjuk, hogy melyek azok a társasjátékok, amelyekhez jó emlékek fűződnek. Kicsit megmutatjuk a név és fénykép mögötti embert. Csatlos Károly újságíró, a Forgatag szervezőcsapatának kommunikációért felelős tagja.

Mi a kedvenc társasjátékod?

A römi.

Miért éppen ez?

A römi mindig visszarepít kicsit az időben, úgy a kilencvenes évek elejére. akkoriban nagyon sokat játszottunk szüleimmel és nénjémékkel. az akkoriban 3-4 éves unokaöcsém legjobb szórakozása az volt, hogy ment körbe az asztalnál és akinek a tábláján felfedezett egy Jollyt, azt gyorsan elvette, felcsapta a homlokára és azzal futott körbe, hogy nála van a Kopac, valamiért így hívta. Ez az emlék nagyon megmaradt nekem, és mindig jó egy kicsit nosztalgiázni. Mostanában elég ritkán szoktunk römizni, azonban a napokban ismét előkerült és jól esett ismét emlékeket felidézni, a komámékkal közösen játszottunk, megbeszéltük, hogy utoljára talán tavaly nyáron játszottunk együtt

Asztalon vagy földön játsszátok inkább?

A römi egy egyszerű és nagyszerű játék, asztalon szoktuk játszani és leginkább ilyen leszállóst, persze a szabályokat mindig előre leszögezzük, melyik kő hány pontot ér, mert ez a játék ahány ház annyi szokás alapon működik meglátásom szerint.

Tudsz-e veszíteni?

Persze, méltósággal tudom elismerni a vereséget, de azért a győzelem az igazi a römiben is.

Csatlós Károly

Van saját römitek?

Van, de felvittük a hétvégi házunkba, inkább ott szokott idő jutni ilyesmire és ott esténként jól jön, mert mivel nincs villany, a petróleumlámpa fényénél is lehet nagyokat játszani.

Meg van minden darabja?

A römi szent és sérthetetlen, nem nagyon szoktak eltűnni a kövek, de ha véletlenül elkószál egy, akkor addig keressük, amíg teljes a készlet.

Ha elvész vagy eltörik a tábla-tartó, mivel támasztod azt ki? Révai lexikon, lapító, fazék,stb?

Ami kerül, azok bizony hiányoznak, kb. fele van meg, szóval egy-egy tartó jut már csak a táblák megtartására.

Sör vagy bor?

Nekem sör, a feleségemnek (Csatlos Tünde) bor.

Ropi vagy pattogatott kukorica?

Chips

Kinek ajánlod?

Ez kortól függetlenül mindenkinek jó szórakozást biztosít, nem igényel nagy koncentrációt közben lehet jókat beszélgetni, szerintem 5-6 éves kortól már a gyerekek is tudják az alapszabályokat s ha nem, mindig lehet csatlakozni egy felnőtt mellé.

A marosvasarhelyiek.ro jó szórakozást kíván!

Ajánlott bejegyzések

999 magyar diák érettségizett ma

Rákóczi Kinga

Jó hír a művészeknek és étterem-tulajdonosoknak

Rákóczi Kinga

Az idei év hatodik szívátültetésére került sor Marosvásárhelyen

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben