fbpx
Egészségügy Koronavírus

Maros megyében nem, de az országban nőtt a fertőzöttek száma.

A Startégiai Kommunikációs Csoport hivatalos jelentése szerint, az országban eddig 277 koronavírusos fertőzést igazoltak. 25 személyt gyógyultnak nyilvánítottak és kiengedték a kórházból.

A ma jegyzett 17 új fertőzött között két kolozsvári is van. A legfiatalabb 19, a legidősebb 67 éves. A Közegészségügyi Igazgatóság tájékoztatása szerint a betegek állapota kielégítő, 6 személyt intenzív terápián kezelnek, egy craiovai (más betegségekben is szenvedő) beteg állapota válságos.

Az ország területén jelenleg 3.822 személy intézményes karanténban, 33.709-en házi elkülönítésben vannak, vagy egészségügyi felügyelet alatt állnak. Jelen pillanatig 4.973 mintát vizsgáltak, 4.696 eredmény negatívnak bizonyult.

Maros megyében 42 személy intézményes karanténban, 850 személy házi elkülönítésben van. Az igazoltan fertőzöttek száma, változatlanul 4.

Közben Klaus Iohannis államfő azt kérte ma a prefektusoktól és más intézmények vezetőitől, hogy a külföldön élő román állampolgárokat győzzék meg, hogy idén ne jöjjenek haza húsvétkor. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Nyár végéig elkészülhet a marosszentgyörgyi onkológiai kórház

Rákóczi Kinga

A marosvásárhelyi koraszülöttekhez is érkezik a Korip

Rákóczi Kinga

Szétosztották a második adag oltást is Maros megyében.

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben