fbpx
Koronavírus Nagyvilág

Magyarországon elsőként izolálták a koronavírust

Magyarországon sikeresen izolálták a koronavírust. Magyarország az első ország, ahol sikerült teljes mértékben elkülöníteni az új vírust- jelentette be Müller Cecília, az országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs sajtótájékoztatóján.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) Nemzeti Biztonsági Laboratóriumában sikeresen izolálták a koronavírust, ezzel lehetőség nyílik a magyarországi vakcinafejlesztésre és új vírusellenes terápiák kipróbálására. A kórokozót Kiss Zoltán virológus vezetésével sikerült izolálni, a vírust hazai és külföldi kutatók számára élő és nem élő változatban is rendelkezésre bocsátják.

Az izoláció a vírus működésének jobb megismerésére is lehetőséget ad – mutatott rá a tisztifőorvos. Újságírói kérdésre válaszolva elmondta: nehéz megválaszolni mikor lehet ebből a sikerből védőoltás, ezt a kutatók jobban tudják, egy új védőoltás kifejlesztése sokszor egy-két évig is eltarthat, de ez a siker óriási előrelépést jelent.

forrás: koronavirus.gov.hu

Ajánlott bejegyzések

Prefektusi felügyelettel fertőtlenítik az iskolákat vizsgák előtt

zkadar

Elmarad a Székely Szabadság Nap-i rendezvény

krakoczi

Piatra Neamț-i betegeket fogadnak a Maros megyei kórházak

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben