fbpx
Koronavírus Nagyvilág

Kerüljék a zsúfolt tereket! – New Yorkban is

Az Amerikai Egyesült Államokban is az európaihoz hasonlóan hiánycikk a védőmaszk és a fertőtlenítőszer – mondta el a marosvasarhelyiek.ro – nak Erdei János New Yorkban élő magyar, rádiótudósító.

Erdei János

János elmondta: „épp most van szó arról, hogy beavatkozzon a szövetségi kormány, kifogytak a maszkok, fertőtlenítőszerek, és általános szükségállapotot hirdettek.

Szerencsére itt később jelent meg a vírus, így volt idő felkészülni: iskolák bezárva, a Broadway leállt, minden összejövetel törölve, vendéglőkben csak elvitelre lehet vásárolni, berepülési tilalom van, csak Angliából fogadnak gépeket, amelyek hazaszállítják az amerikai állampolgárokat. Karantén alá helyezték San Franciscot, csak sürgős esetekben lehet elhagyni otthonainkat, pl. orvoshoz menni, vagy élelmiszert vásárolni. Senki sem látja, hogy mi lehet a vége. Lehet, hogy New York is teljes karantén alá kerül napokon belül, hogy meggátoljuk a terjedést.”- mondja Erdei János.

Nem áll le az élet, és a tevékenység.

Az Egyesült Államokban a digitalizált technológia nagyon előrehaladott, most mindenki otthonról dolgozik, úgyhogy a munka nem állt le. Az állapotok előzmények nélküli voltát igazolja az is, hogy sokszor meglepő, és ugyanakkor érthetetlen tanácsokat adnak mint ahogy Andrew Cuomo, New York állam kormányzója és Bill de Blasio New York polgármestere tette egy héttel ezelőtt: kerüljük a zsúfolt helyeket! – hogy lehet New Yorkban kerülni a zsúfolt helyeket? … erre senki sem tud választ adni.” – számolt be a helyzetről Erdei János.(marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Országos és Maros megyei adatok – március 31

Rákóczi Kinga

Vörös besorolásba került Maros megye

Rákóczi Kinga

A pedagógusok kevesebb mint fele kapta meg az oltást

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben