fbpx
Koronavírus Nagyvilág

Hasznos tanácsok Milánóból

Kihalt a milánói Dóm-tér is.

Nagy Erzsébet évek óta él Olaszországban, jelenleg éppen Monza Brianza nevű településen, amely Milánótól 20 kilométerre helyezkedik el. Megkerestük, hogy valós képet kapjunk az olaszországi magyarok helyzetéről és főleg egészségéről. Már a beszélgetésünk első pillanatában sorolja, hogy mi mindent tehetünk a koronavírus elkerülésének érdekében.
Itt mindenki otthon ül és próbálkozik nem kimenni. Én már van vagy 10 napja, hogy csak a teraszra megyek ki friss levegőt szívni. Itt Olaszországban tényleg sokan betegek és sok halott is van; főleg itt Lombardiában. Az otthoniaknak azt tanácsolom maradjanak otthon, hogy ne kapják el a vírust, mert itt a sok idős mellett már van fiatal halott is és közülük sokat lélegeztetőgépen vannak. Viszont, aki már túl is élte, mondta, hogy maradandó kárt okozott szervezetében, főként a tüdejében. Mindent meg kell tenni, hogy az ember elkerülje a vírust!

Erzsébet elmondása szerint a gyógyszertárak és a nagy élelmiszerboltok nyitva vannak, azonban minden más zárva tart. Kivételt képez néhány gyár, ahová a kulcsemberek járnak be dolgozni.

A bankokban is egy személy dolgozik és ő is csupán a telefonos intézkedésekkel foglalkozik. Egyelőre az olasz állam segíti az embereket, a kölcsönöket, adókat és egyéb járulékokat 3 hónapra befagyasztották.

Minden sporteseményt töröltek – a San Siro stadion kapuit is bezárták

Kérdeztük őt a korházak állapotáról, hiszen az egészségügyi rendszert terheli a leginkább ez a helyzet. Jelenleg Lombardiában vannak már olyan kórházak, amelyek megteltek és ezért délre kellett szállítani a betegeket. Az orvosok sok esetben arról kellett döntsenek, hogy kit tartsanak életbe és kit ne.

„Remélem az otthoniak tanulnak az itteniek helyzetéből! A pánik nem segít, de nagyon fontos a higiénia és mindenki, aki csak megteheti, maradjon otthon!!!” – írta nekünk az Olaszországban élő, marosvásárhelyi lány.

Megtudtuk még, hogy az olaszoknál nem lehet már szabadon járkálni az utcán, csupán indokolt esetben. Rendszeresen ellenőrzik a járókelőket és konkrét törvény szabályozza, hogy milyen esetben lehet elhagyni a lakás biztonságát. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Szombattól megszűnik a szabadtéri maszkviselési kötelezettség

krakoczi

Marosvásárhelyen már csak két oltóközpontban immunizálnak

krakoczi

🗳 Fontos információ a külföldön szavazóknak!

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben