fbpx
Szociális

Automatikusan meghosszabodik a sérült személyek bizonyítványa

Automatikusan meghosszabbodik az érvényessége a szükségállapot lejártáig a fogyatékkal élő gyermekek és felnőttek számára a szakbizottság által kiállított azon bizonyítványoknak, illetve a hivatásos nevelőszülőknek kiállított tanúsítványoknak, amelyek időközben lejárnak, jelentette be kedden az országos gyermekjogvédelmi és örökbefogadási hatóság (ANDPDCA).

‘Amennyiben a szükségállapotot meghosszabbítják, az intézkedés érvényessége is meghosszabodik. Ebben az időszakban tehát az érintetteknek nem kell jelentkezniük az illetékes hivataloknál’ – írja Facebook-oldalán az ANDPDCA.

A hatóság azt javasolja ugyanakkor azoknak, akik első alkalommal folyamodnak fogyatékossági tanúsítványért és nem várhatnak a szükségállapot feloldásáig, hogy forduljanak a gyermekjogvédelmi igazgatóságokhoz, amelyek utasítást kaptak a kiértékelési eljárások módszereinek rugalmassá tételére.

Az érintett személyek a gyermekjogvédelmi igazgatóságok honlapjain tájékozódjanak, javasolja még az ANDPDCA. A Maros Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Igazgatóság telefonszáma 0265213512.

forrás: Agerpres.ro

Ajánlott bejegyzések

Fiataloknak is nyári munkalehetőség!

Rákóczi Kinga

Kiszolgáltatott helyzetben vannak a taxisok

Rákóczi Kinga

Csökkent Maros megye lakossága

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben