fbpx
Egészségügy Koronavírus

Újabb koronavírusos esetet igazoltak Maros megyében

Egy 28 éves férfiről van szó, aki januártól márciusig Olaszországban dolgozott, és a napokban intézményes karanténban tartózkodott.

A Prefektusi Hivatal közleménye szerint a férfi március 10-én, három másik személlyel együtt érkezett az országba. Őket is intézményes karanténba helyezték.

A fertőzés beigazolódását követően a náznai illetőségű, jelenleg tünetmentes férfit, a Marosvásárhelyi Fertőző Klinikára utalták. A közegészségügyi igazgatóság vizsgálja az ügyet.

Ezzel négyre nőtt a Covid-19-el fertőzöttek száma a megyében.

Országszerte nőtt a COVID-19 vírussal fertőzött személyek száma , és többen vannak azok is akiket gyógyultnak nyilvánítottak.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport közleménye szerint 184 személy esetében igazolták a fertőzést. A legtöbb új esetet Iași, Suceava és Neamț megyében jegyezték, valamint egy-egy megbetegedést Ialomița, , Botoșani, Beszterce-Naszód és Vrancea megyében igazoltak. Az eddig diagnosztizált 184 személyből 16-ot gyógyultnak nyilvánítottak és kiutalták őket a kórházból: 15 személyt a temesvári járványkórházból, egy másikat pedig a fővárosból. A mai nap folyamán pedig további 3 személyt fognak kiengedni a bukaresti Matei Balș Járványtani Intézetből – közölte a Stratégiai Kommunikációs Csoport.  (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Nyolc fertőzési góc van Maros megyében

zkadar

Kék fénnyel a hivatalon – a cukorbetegekért

zkadar

Mellékrendezvények nélkül tartják meg az I. Húsvéti vásárt

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben