fbpx
Koronavírus Tanügy

Távoktatás a marosvásárhelyi iskolákban

Image by Snag Eun Park from Pixabay

Intézményesen ugyan nem, de egyénileg próbálják áthidalni a kényszervakáció okozta elmaradásokat a marosvásárhelyi pedagógusok. Főleg a fő tantárgyakat oktatók igyekeznek – a közösségi oldalak adta lehetőségek segítségével – feladatokat adni a diákoknak.

A tanfelügyelők hangsúlyozzák, ez a módszer nem a tananyag pótlását helyettesíti. Erre a későbbiekben, a normális mederbe való visszaállást követően kerül sor.

A koronavírus terjedése elleni óvintézkedések precedens nélküli, és váratlan helyzet elé állították az egész társadalmat, ezen belül a tanügyet is – véli Novák Csaba Zoltán Maros megyei szenátor, a felsőház oktatási bizottságának alelnöke. Szerinte soha nem volt ilyen fejlett a technológia, azonban ilyen helyzetre nem volt felkészülve az ország.

Az oktatási minisztérium korábban bejelentette, hogy a közszolgálati televízióval együttműködve felvételeket készít majd tanórákról az oktatás minden szintjén, hogy biztosítsa a tanítás folytonosságát. Prioritást élveznek a nyolcadikos, illetve az érettségi előtt álló diákok, hogy megfelelően fel tudjanak készülni a küszöbön álló vizsgákra – közölte a szaktárca a tanfelügyelőségekkel.

A próba-képességvizsgát, a próba-érettségit, a tantárgyversenyeket, sportvetélkedőket és más, gyülekezéssel járó rendezvényeket későbbi időpontokra ütemezik át. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Nőtt a COVID 19-ből felépültek száma Maros megyében

Rákóczi Kinga

Érvénybe lépett a szabadnapokra vonatkozó törvény

Rákóczi Kinga

Bezártak az oltóközpontok

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben