fbpx
Koronavírus Szociális

Szabadnapot kapnak a szülők, ha ideiglenesen bezárnak az iskolák

Az államelnök asztalára került az a törvény amelynek értelmében szabadnapot kapnak a szülők, ha ideiglenesen bezárnak az iskolák. A képviselőház döntő házként szavazta meg ma az erre vonatkozó tervezetet. A szabadnapok számáról határozatban rendelkezik a kormány.

A törvény előírja, hogy azokon a napokon, amelyeken a kedvezőtlen időjárási körülmények vagy más „extrém helyzetek” miatt ideiglenesen szünetel a tanítás az iskolákban, a 12 év alatti gyerekek szülei – fogyatékkal élők esetébena 18 év a korhatár – fizetett szabadnapra jogosultak, hogy felügyeljék gyermeküket.

Egy, a szakbizottságokban elfogadott módosító javaslat értelmében a szülők abban az esetben jogosultak a szabadnapra, ha munkahelyük nem teszi lehetővé, hogy otthonról vagy távmunkában lássák el feladatukat.

A szabadnapot egyik szülő kérvényezheti munkaadójánál. A szabadnapokra egy munkanapra eső bére 75 százalékának megfelelő összeget kap a szülő. (marosvasarhelyiek.ro/Agerpres)

Ajánlott bejegyzések

Koronavírus: szomorú rekord

zkadar

Lélegeztető gépet adományoz a Rotary Club Téka

Rákóczi Kinga

Május 18-án nyit a Nyugdíjas Önsegélyező Pénztár!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben