fbpx
Életmód Közélet Megye Sport Szociális

Megyei pénzekre pályázhatnak a civil szervezetek!

Idén is öt kategóriában hirdet pályázatot a Maros megyei önkormányzat.

A civil szervezetek, egyházak, szociális szervezetek, ifjúsági és diákszervezetek, sportolók és sportegyesületek összesen 2,4 millió lejre pályázhatnak. A pályázók kulturális rendezvényekre, vetélkedők, konferenciák szervezésére, egyházi ingatlanok karbantartási és javítási munkálataira, sporteseményekre és versenyeken való részvételre igényelhetnek vissza nem térítendő támogatást.

„Évente több száz civil kezdeményezés megvalósítását támogatjuk, hiszen ezek olyan programok, amelyek a helyi közösség számára fontosak, illetve nagy segítséget jelentenek bizonyos csoportoknak. Azokra a hiánypótló szociális szolgáltatásokra gondolok, amelyeket bizonyos szociális szervezetek nyújtanak a rászorulóknak, és amelyeket a megyei önkormányzat támogatása nélkül nem tudnának biztosítani! – tájékoztatott Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke.

   Az idei szűkös költségvetés miatt nem lehetett növelni a pályázati alapokat, de a megyei önkormányzat megpróbálta a tavalyi szintet tartani.    Idén 500.000-500.000 lejre lehet pályázni kulturális tevékenységekre, egyházi projektekre, illetve sport tevékenységekre, 100.000 lej az ifjúsági tevékenységekre szánt keret és 800.000 lejes keretet hagytak jóvá a szociális projektek számára.

A pályázóknak legkevesebb 10 százalékos önrészt kell felvállalniuk minden projekt esetében. Egy szervezet legtöbb 2 pályázatot adhat le egy kategórián belül.

   A pályázatokat 2020. április 15-én, 16 óráig lehet leadni a Maros Megyei Tanács iktatójában. A pályázati kiírás, a kitöltendő űrlapok és a pályázat mellé benyújtandó iratok listája elérhető a megyei tanács honlapján, a www.cjmures.ro oldalon.

Ajánlott bejegyzések

Heves szél és havazás várható

Rákóczi Kinga

Megépítenék a megye leghosszabb kerékpárútját

Rákóczi Kinga

Lezárják a Körtvélyfája és Petele közötti terelőutat.

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben