fbpx
Életmód Kultúra Nagyvilág

Tehetségeket kerestek Marosvásárhelyen

Fotó: Friss Csaba

Harmadik alkalommal került megrendezésre Marosvásárhelyen a Peron Music Tehetségkutató. A helyi Bronx Music Egyesület, valamint a Rocksuli és a tatabányai Peron Music Alapítvány együttműködésének köszönhetően a vásárhelyi Jazz & Blues Klubban nagyszerű előadók léptek színpadra, hogy bemutatkozzanak a diák és szakmai zsűri előtt március 7-én.

Itt Marosvásárhelyen hét zenekar versenyzik. Jóval többen voltak, de néhányan lebetegedtek. Ez azt jelenti, hogy ez a versenysorozat az Öröm a zene tehetségkutató sorozatként megy Magyarországon illetve a Kárpát-medencei területeken. Összesen 26 ilyen rendezvényt támogat a Hangfoglaló program, tehát ha mindenütt ennyien lesznek, de inkább többen lesznek valószínűleg, az azt fogja jelenteni, hogy egy olyan 250-300 ifjú, kezdő, kevésbé kezdő zenekart fognak egy év alatt meghallgatni, úgyhogy belőlük kerülnek majd azok ki, akik valamikor októberben Budapesten megmérethetik magukat”- mondta el Bajnai Zsolt a Könnyűzenei Szolgáltató Iroda igazgatója.

Ezúttal a csíkszeredai KVAB nyerte a szakmai rendezvény első díját. Második helyen a kolozsvári fiúcsapat, A CSAJOD zenekar, a harmadik helyen a szilágysági HELLMETON zenekar végzett az ifjúsági és szakmai zsűri közös döntése alapján. Az Újfalusi Gábor díjat a JOLLAGE együttes dobosa, Keresztes Zsolt kapta. A Lőrincz Árpád és Balázs-Bécsi Eszter alkotta duó vagyis a KVAB októberben Budapestre utazik az Öröm a zene program döntőjére, ahol 26 Kárpát-medencében győztes zenekarral fog versengeni a 3 millió forintos fődíjért.

Ajánlott bejegyzések

Elmarad a Bernády Napok – csak a Házat ünneplik, virtuálisan

zkadar

Gyújtsunk egy gyertyát a nélkülözőkért

Rákóczi Kinga

Húsvéti forgalomkorlátozás

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben