fbpx
Koronavírus

Bírságolható a munkaadó, a higiéniai feltételek hiányosságai miatt

Akár hat ezer lejes bírságot is kaphat az a munkaadó, aki nem biztosítja sok más mellett a szappant és a folyóvizet az alkalmazottak számára. A koronavírus miatt a munkafelügyelőségek még jobban odafigyelnek, hogy a munkaadók lehetővé tegyék a biztonságos munkafeltételeket a munkavállalók számára. Romániában minden cégvezetőnek biztosítania kell a megfelelő minimális tisztálkodási lehetőséget az alkalmazottak számára. Ezek beszerzését minden köz- és magánintézmény saját költségvetéséből kell megoldania.

A hatóság közleménye szerint minden cégnél ki kell nevezni egy olyan személyt aki ellenőrzi a fogyóanyagoknak a biztosítását, és kell legyen valaki aki az alkalmazottak egészségi állapotát figyeli. Lázas betegeket nem engedhetnek be a munkahelyükre.

Marcel Vela belügyminiszter elrendelte, hogy a cégek székhelyén kötelező a kilincsek, korlátok, lift és irodaasztalok felületének gyakori fertőtlenítése.

A vonatkozó törvények értelmében a munkaadóknak lehetőségeik szerint, meg kell oldaniuk azt is, hogy alkalmazottaik egy része otthonról dolgozzon. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Kezdődik az iskolai oltáskampány

Rákóczi Kinga

Felgyorsulhat a koronavírus elleni oltások üteme

Rákóczi Kinga

Fokozódik a koronavírus közösségi terjedése

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben