fbpx
Koronavírus

Jól van a koronavírussal fertőzött Maros megyei nő

Kielégítő az állapota a COVID-19 koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált Maros megyei, 70 éves nőnek – tájékoztat a Maros Megyei Prefektusi Hivatal.

A hivatalos adatok szerint 5 olyan személyt azonosítottak, akik kapcsolatba léphettek a fertőzött hölggyel. A nőt a kolozsvári fertőző kórházban kezelik, állapota jó. Nincs láza és nincsenek más súlyos tünetei – erősítette meg az információt Mircea Abrudean Kolozs megyei prefektus.

A Maros Megyei Készenléti Bizottság ma reggeli ülésén eldöntötték, hogy a vírus terjedésének függvényében határoznak majd a tanintézmények tevékenységének a felfüggesztéséről, és a fekvőbetegeket kezelő kórházak igénybevételéről.

Emlékeztetnek, hogy március nyolcadikától tilos minden 1000 résztvevővel számoló rendezvény megszervezése, az ennél kisebb létszámú események megszervezését a Közegészségügyi Igazgatóságnak kell engedélyeznie.

Mától szigorították a járványsújtott országokból érkezők közlekedését is . Március 31-ig felfüggesztenek valamennyi Olaszországba tartó vagy onnan érkező repülőjáratot. A hozzánk legközelebb eső, kolozsvári repülőtérről naponta indultak járatok Olaszországba. A ma esti járatot törölték.

A légitársaságoknak kötelességük tájékoztatni az utasokat, hogy az Olaszországból, Kínából, Iránból és Dél-Koreából érkezőknek Románia területén karanténba vagy otthonaikban elkülönítve kell maradniuk. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Ismét 100 fölötti a fertőzöttek száma

krakoczi

Maros megyében továbbra is oltanak AstraZeneca-val

krakoczi

Nyári tábor helyett védőfelszerelés az onkológiának

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben