fbpx
Koronavírus

Elmarad a Könyv és gyertya díjátadó gála, a Csík zenekar koncertje és március 15-i emlékünnepség

A Maros Megyei RMDSZ ma délután hozott döntése értelmében, a március 15-re meghirdetett megemlékezésre nem kerül sor, és elmarad a Könyv és Gyertya díj ünnepélyes átadása is – tudtuk meg a szervezőktől.

Figyelembe véve a román járványügyi hatóságoknak a koronavírus-terjedés megfékezésére vonatkozó döntését, a 2020. március 14-ére meghirdetett Könyv és gyertya díjátadó gála és Csík zenekar koncert, valamint a március 15-i Postarétre tervezett emlékünnepség és koszorúzás elmarad.

Az RMDSZ Maros megyei szervezet vezetősége, március 15-én koszorút fog elhelyezni az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeinek tiszteletére, a Maros megyei magyarság nevében a Székely Vértanúk Emlékművénél.

Azt javasolják az emlékezni vágyóknak, hogy egyénileg vagy kisebb csoportokban helyezzék el a virágokat, koszorúkat a szabadságharc hőseinek műemléke vagy emléktáblája előtt. Mint ismert a koronavírus elleni óvintézkedésként a hatóságok tegnapi hatállyal betiltották a több, mint 1000 embert érintő tömegrendezvények megszervezését. A magyarlakta településeken köztudottan ünnepi rendezvényekre került volna sor a napokban, hiszen minden év március 15-én az 1848-49-es forradalomra és szabadságharcra emlékezünk. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Puskás Győző Dubajból (videóval)

zkadar

Győzött az ortodox egyház

Rákóczi Kinga

Szerdától az „orvosin” is végeznek koronavírus-teszteket!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben