fbpx
Szociális Tanügy

Indul a Szülőföldön magyarul támogatási program

A 2020-as évre érvényes program kiírását ma jelentette be Potápi Árpád János, a Magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára. Az előző évekhez hasonlóan a program keretében azok a szülők igényelhetnek nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz támogatást, akiknek a gyermekei Magyarország határain kívül magyar tannyelvű óvodában, iskolában tanulnak, vagy ahol ez nem lehetséges, választható tantárgyként tanulják a magyart.

A Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. által meghirdetett pályázat értelmében a magyarul tanuló gyerekek mindegyikét 22 400 forintos támogatás illeti meg, amelyet a szülők pályázat benyújtásával igényelhetnek.

Az idei program újdonsága az, hogy külön programot hirdettek a jól tanuló és mellette jó sportteljesítményt nyújtó külhoni magyar diákoknak – jelentette be Potápi Árpád János. Tavaly összesen 139.737 pályázat érkezett Erdélyből, ebből 139.085 az oktatási-nevelési és 652 a hallgatói támogatásra vonatkozik. (MTI/marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Módosul két autóbuszjárat útvonala

Rákóczi Kinga

Kiszolgáltatott helyzetben vannak a taxisok

Rákóczi Kinga

Több, mint ezer pedagógus szeretne álláshoz jutni a megyében.

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben