fbpx
Közélet Tanügy

A szülők véleményére is kíváncsi a Tanügy-minisztérium

Image by silviarita from Pixabay 

Közvélemény-kutatásba kezdett az oktatási tárca. Két online elérhető kérdőívet tettek közzé amelyben a tanárok és a szülők véleményét is kikérik arról, hogy milyen módon képzelik el ők a tanóraszám csökkentést.

A szülőknek szóló kérdőíven egyebek mellett arra várják a választ, hogy mely tantárgyakat találják fölöslegesnek, melyik tantárgyból kellene kevesebb vagy adott esetben több óra legyen.

Jelenleg 18 kötelező tantárgy van a gimnáziumi oktatásban, ezek átszervezésére tesz kísérletet a szaktárca. Az Egyetem Előtti Oktatásért felelős államtitkár, Luminița Barcari felhívta a figyelmet, hogy az online kérdőíveket március 15-ig lehet kitölteni. A válaszokat összesítik, és az eredményt figyelembe veszik az új kerettanterv kidolgozásakor.

Az ívek kitöltése mindössze 10-15 percet vesz igénybe és azért fontos, mert tőlünk is függ például az, hogy a nyolcadik osztályos gyerekeknek latin órát tartsanak-e torna óra helyett.

A parlament által elfogadott törvény értelmében a 2020-2021-es tanévtől a heti óraszám az elemi osztályokban átlagosan 20 (napi 4 óra), gimnáziumban 25 (napi 5 óra), középiskolában pedig 30 órára (napi 6 óra) csökken. Ezek elosztásában pedig fontos a szülők véleménye is. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Működési engedély nélküli iskolák a megyében

Rákóczi Kinga

Kedvezményes jegyárak a Víkendtelepre

Rákóczi Kinga

Koalíciót bontanak a liberálisokkal, távoznia kell Alex György alpolgármesternek

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben