fbpx
Megye

A Maros megyei hatóságok felkészültek egy esetleges medvetámadásra

A medvetámadások kivédésére és megelőzésére vonatkozó határozatot fogadott el ma a Maros megyei készenléti bizottság. A testületet a Maros megyei prefektus, Mara Togănel hívta össze a nagyvadak, különösen a medvetámadásokra való felkészülés jegyében.

Az ülésen megegyeztek abban, hogy a Környezetvédelmi Minisztériumtól kérik a medvék kilövési kvótájának a jóváhagyását. És a lakosság tájékoztatására is nagy hangsúlyt fektetnek.

Arra kérik őket, hogy amennyiben településükön medvét látnak, ne kezdjenek magánakciókba, hívják a 112-es egységes segélyhívó számot és várják meg a bevetési csapatokat.

A Maros Megyei prefektus azt is elmondta, hogy a medvék által okozott károkat a Maros Megyei Környezetvédelmi Ügynökségnél a vadásztársaságoknak kell jelezniük. Az ott bejegyzett iratcsomó alapján döntenek a medve áthelyezéséről és a károk megtérítéséről. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Marosfelfalui Fibula díjak átadása a Kultúrpalotában

Noémi

Decemberben elkezdődik a marosvásárhelyi onkológiai klinika felújítása

Noémi

Kétnaponként volt egy-egy súlyos baleset Maros megyében a tavaly

Szász Cs. Emese
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben