fbpx
Közélet

Az EMSZ is Soós Zoltánt támogatja!

Sem az MPP, sem az EMNP nem indít saját polgármesterjelöltet a megyeközpontban, viszont készülnek tanácsosi listával.    

Az Erdélyi Magyar Szövetség, azaz a Magyar Polgári Párt és az Erdélyi Magyar Néppárt szövetsége Marosvásárhelyen látja azt az együttműködést, amelyet a magyarság már nagyon régóta igényel – mondta ma Mezei János társelnök, aki Csomortányi Istvánnal tartott sajtótájékoztatót.

Mindkét politikai alakulat Soós Zoltán független jelölt személyét támogatja a polgármesteri tisztség elnyeréséért Marosvásárhelyen – jelentette be a két társelnök.  

Ez azt jelenti, hogy ők nem indítanak senkit a polgármesteri szék elnyeréséért, ezzel is növelve Soós Zoltán esélyeit, azonban tanácsosi listát fognak állítani. Erről az elkövetkező hetekben döntenek.

Mezei János MPP elnök úgy nyilatkozott, hogy ez a lépés azért fontos , mert egy összmagyar jelöltről van szó, amelyet az RMDSZ is ugyanúgy támogat, ahogy ők.

Csomortányi István EMNP elnök szerint a marosvásárhelyi változás nem etnikai kérdés kell legyen, minden marosvásárhelyinek szüksége van a változásra, váltásra, minden egyes lakosnak az az érdeke, hogy véget érjen a „Florea korszak”. Ezért is fontos, hogy létezzen ilyen együttműködés a vásárhelyi politikai szereplők között.

Csomortányi szerint viszont a változás érdekében az is fontos lenne, hogy más politikai alakulatok is felzárkózzanak Soós Zoltán független jelölt mögé, és őt támogassák. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Gyökereink, történeteink meghatározzák azt, akik vagyunk – kötetlen beszélgetés Kakassy Blankával

Rákóczi Kinga

Közép-Európában is egyedülálló kiállítási tárggyal várja látogatóit a Természetrajzi Múzeum

Rákóczi Kinga

Megéri itthon maradni

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben