fbpx
Megye

Május 15-ig igényelhetik a gazdák a területalapú támogatást

A mezőgazdászok a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökség (APIA) helyi és megyei kirendeltségeinél igényelhetik a támogatást. Az APIA közleményéből kiderül, hogy a gazdáknak egyetlen kérést kell benyújtaniuk akkor is, ha több helységben, vagy megyében birtokolnak földterületet. A gazdák területalapú, redisztributív, környezetkímélő (zöldítéses), fiatal gazdáknak szóló, valamint az állattenyésztésre és növénytermesztésre vonatkozó teljesítményhez csatolt támogatásra pályázhatnak. Az átmeneti támogatásokat az állattenyésztésben és a növénytermesztésben nyújtják.

Azokat a szerződéseket, amelyek igazolják, hogy a mezőgazdasági földterület a mezőgazdasági termelő rendelkezésére áll, a támogatási kérelem benyújtása előtt kell megkötni, és a kérelem benyújtásának napján érvényeseknek kell lenniük. A leadott dokumentumok valódiságáért a gazda és/vagy a dokumentumot kiállító hatóság viseli a felelősséget. A gazdákat kérik, hogy a torlódás elkerülése érdekében az előre egyeztetett időpontban jelenjenek meg az APIA-nál. További információk a mezőgazdasági minisztérium és az APIA honlapján találhatók. A Maros megyei ügynökség telefonszáma 0265-264.195 / 0265-262.232 (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

A Bernády szobor körüli park: eltűnt virágok és kutyaürülék

Rákóczi Kinga

Megoldásokra van szükség a marosvásárhelyi közszállításban

Noémi

Szabadtéren folytatódik a színházi évad

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben