fbpx
Megye

A vasúti átkelőknél kiszínezik az utat

Korszerű vasúti átkelők kerülnek a kereszteződésekhez, de ez nem jelenti azt, hogy kevésbé döcögősen mehetünk át a vasúti síneken.

Az utat javítják, a síneket nem az ugyanis a Román Vasúttársaság tulajdonát képezi.

Az Országos Útügyi Igazgatóság közleménye szerint európai uniós vissza nem térítendő támogatásból korszerűsítik a vasúti átkelők környékét. A Brassó megyei útügyhöz tartozó 5 megye területén 11 kereszteződést újítanak fel idén az év közepéig. A tervek szerint két év alatt összesen 34 vasúti átkelőt korszerűsítenek.

Fotó: Brassó Megyei Útügyi Igazgatóság

Napelemes villanyoszlopokat és sávelválasztó elemeket szerelnek fel. Fényvisszaverő figyelmeztető táblákat helyeznek el, és a vasúti sínek előtt 50 méteren csúszásgátló színes aszfaltszőnyeget fektetnek le. A beruházástól a közlekedésbiztonság növelését remélik. A közleményből az is kiderült, hogy többek között megszépülnek majd a Marosvásárhely – Balavásár, Marosvásárhely – Ludas, és Marosvásárhely – Kissármás közötti vasúti átkelők. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Közel 15 millió lejt fordíthat beruházásokra a Transilvania Repülőtér

Rákóczi Kinga

Nyilatkozat nélkül a megyei jogú városok vonzáskörzetében

Rákóczi Kinga

Közel 600 kilométert kell utazzanak a vállalkozók, hogy elszámolják támogatási költségeiket 

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben