fbpx
Közélet

A Népi Mozgalom Párt polgármesterjelötje Marius Pașcan

Fotó: FB

A választásokon való részvételi szándékáról múlt pénteken nyilatkozott Marius Pascan a Marosvásárhelyi Rádió román nyelvű műsorában.

A magát kereszténydemokrata konzervatívnak kikáltott, Traian Basescu vezette párt Ügyvezető Tanácsa a parlamentben tartotta meg ülését és nevesítette a különböző településeken induló jelöltjeit. Marosvásárhelyen a magyarellenességéről hírhedt Marius Pașcant indítják. A jelenlegi szenátor újságíróként kezdte pályafutását, majd Dorin Florea sajtószóvivőjeként folytatta. Ez utóbbi, hétfői sajtóértekezletén elhatárolódott volt munkatársától, kijelentve: nem fog rá szavazni. A sajtóértekezletet követően, Marius Pascan saját FB oldalán válaszolt a jelenlegi polgármesternek, lesajnálva őt.


Marosvásárhelyen eddig 5 polgármesterjelölt jelentette be hivatalosan indulását: Soós Zoltán független, Nadia Raţă a Nemzeti Méltóságért Alternatíva Párt, Marius Paşcan a Népi Mozgalom Párt, Sergiu Papuc – jelenlegi alpolgármester a Szociáldemokrata Párt és Adrian Nemeth a Mentsétek Meg Romániát Szövetség jelöltje. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Mi az előre hozott választások alternatívája?

Noémi

A helytállás fontosságát hangsúlyozták a Postaréten

Rákóczi Kinga

Melegedő sátrak a szavazóbiztosoknak

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben