fbpx
Életmód Megye Sport

HóFeszt Szovátán!

    Bár az idei tél nem volt túl kegyes a téli sportok kedvelőinek, a szovátai sípályán viszonylag jó körülmények között lehetett sízni, snowboardozni.

Ennek ellenére szombaton, február 29-én, déli 12 órától a Szovátai Ifjúsági Szervezet idén is megszervezi a HóFesztet a várostól 8 km-re található sípályán.

    Az egykoron rengeteg embert és turistát megmozgató Téli Játékok hangulatát felidéző rendezvény célja, többek között az, hogy a turisták, a fürdővárosba látogatók ne csak nyáron találjanak programokat.

A helyi önkormányzat támogatásával minden korosztályt megcéloznak, így a próbák között szerepel hócsata, célbadobás hógolyóval, kincskeresés, szánkóverseny, síverseny, várépítés „fehér” alapanyagból, kötélhúzás, hófutás, hótánc. A programok többnyire csapatjátékokra épülnek, ezért a részvétel előzetes regisztrációt igényel, amelyet az esemény Facebook oldalán tehetnek meg. A szervezők négy fős csapatok jelentkezését várják. Feltétel a kreatív jelmez viselete.

A legkisebbeket unikornisok várják mókás játékokkal, a kicsik arcot festhetnek, a nagyok melegbort ihatnak, az éhezők zsírós kenyeret ehetnek.

A szervezők autóbuszokat is biztosítanak az érdeklődők számára, délelőtt 11 órától indul a Medve szálló (ismertebb nevén Han) előtti térről, délután pedig megegyezés alapján indul vissza a városba. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Hétvégén rajtol a labdarúgó IV. liga!

zkadar

Vasárnap Nyárádmagyaróson raliznak!

zkadar

Sportágak, amelyben újrakezdhetjük!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben