fbpx
Életmód Közélet Szociális

Csütörtökön kipucolják a Hidegvölgyet!

A marosvásárhelyi polgármesteri hivatal eltökélt szándéka, hogy még a választások előtt rendet teremtsen Marosvásárhely egyik „nyomornegyedében”.

A többségben romák által lakott Hidegvölgyben csütörtökön nagyszabású takarítást hajtanak végre a helyiek segítségével is. Dorin Florea polgármester mai – kissé zavaros – sajtótájékoztatóján azt is megemlítette, hogy azért kellett csütörtökre halasztani az eseményt, mert az ottlakók gumicsizmákat kértek a munkához. Az elöljáró ironikusan jegyezte meg erre: -„nem találják a munkacipőjüket…”.

A nagyszabású tisztító akció keretében – a helyi lakosok segítségével – gépekkel tisztítják meg a Hidegvölgyet és annak környékét. Ezt követően ismételten telepítenek szemeteskukákat, ezután pedig a helyiek feladata lesz ott rendet tartani.

Nem tűrik el a továbbiakban a ló vontatta szekereket és az igásállatokat sem. Büntetni fognak, majd a törvény segítségével elkobozzák az állatokat.

Ellenkező esetben – mondta Florea – megszüntet minden segélyt a hidegvölgyiek számára.

Ennek – talán – nyomatékosítására, Maier Mihaela a Szociális Igazgatóság ügyvezető igazgatója a sajtónak szétküldött egy tájékoztatót, melyben a Hidegvölgyben lakó romák támogatása szerepel.  

Ezek szerint 477 hidegvölgyi személy részesül különböző szociális segélyben, a fűtéstámogatástól az oktatási támogatásig.

Marosvásárhely polgármestere már többször próbált meg rendet teremteni a Hidegvölgyben – úgy látszik mindezidáig – kevés sikerrel. Például 2013-ban kilakoltatással fenyegette meg az ottlakókat, 2015-ben, 2017-ben, 2018-ban és 2019-ben is a tanácsadója vezetésével takarították ki már a térséget. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Soós mindent vitt, csak egy körzetben maradt alul

zkadar

Hálából az idősekért: Szent Erzsébet-gyűjtés

Szász Cs. Emese

Marosvásárhelyen modelleztek

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben