fbpx
Kultúra Megye

A kastélyokkal és várakkal vonzanának több turistát Maros megyébe

A következő hetekben 3 nemzetközi turisztikai vásáron is bemutatkozik Maros megye. A Visit Maros Egyesület Budapesten, Berlinben és Kisinyovban fogja népszerűsíteni a megye turisztikai látnivalóit, kiemelt figyelmet fordítva a megye kulturális és épített örökségének bemutatására.

Maros megyének minden adottsága megvan arra, hogy fontos turisztikai célpont legyen, és a Maros Megyei Tanács az elmúlt években több lépést is tett annak érdekében, hogy népszerűsítsük a megye látnivalóit. A turizmus területén az országos szinten jól állunk, Maros megye az 5. helyen szerepel a turisták számát nézve, és tavaly az országos átlag fölötti növekedést jegyeztünk a látogatók számát illetően.” – mondta a Maros Megyei Tanács elnöke, Péter Ferenc a Visit Maros Egyesület vezetőjével közösen tartott mai sajtótájékoztatón.

A tanácselnök ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy bár évről-évre növekedik a látogatók száma, főként a belföldi turizmus nő, és az ideérkező turisták átlagosan csak két napot töltenek a megyében. „Országos szinten Maros megyében található a legtöbb kastély, és nagyon gazdag épített örökséggel rendelkezünk. Ezeket az értékeket szeretnénk megmutatni a nagyvilágnak, de ugyanakkor az itteni gyógykezelési és kikapcsolódási lehetőségeket is, mert hisszük, hogy minden idelátogatónak érdemes több időt eltöltenie Maros megyében” – hangsúlyozta Péter Ferenc.

Csütörtökön kezdődik Budapesten az Utazás Kiállítás, Magyarország legnagyobb turisztikai seregszemléje, amelyre Maros megye tematikus ajánlattal készült a Székelyföld stand keretében.

A Megyei Tanács kastélyokról, várakról és templomokról készült maketteket fog kiállítani a standon, hogy egy kis Erdély élményt nyújtsanak a vásár látogatóinak, és felkeltsék az érdeklődésüket, hogy élőben is megnézzék a vásáron bemutatott székelyföldi műemlék épületeket. Maros megyéből az erdőszentgyörgyi Rhédey-kastély, a marosvécsi Kemény-kastély és a szászkézdi evangélikus templom makettje lesz kiállítva.

Idén pár önkormányzat és turisztikai szolgáltató képviselője is jelen lesz a székelyföldi standon, akik a budapesti célközönség számára összeállított programcsomagokkal és útvonaltervekkel érkeznek a vásárra.

A budapesti látogatók megszólítására azért is fordítanak nagyobb figyelnet, mert ősztől napi repülőjárat köti össze Marosvásárhelyt Budapesttel, így azok, akik szeretnék megismerni Maros megyét, könnyen és kényelmesen eljuthatnak a városba – összegzett a budapesti vásáron való részvétel kapcsán Szőcs Levente, a Visit Maros Egyesület vezetője.

Maros megye jövő héten, március 4-8. között Németország legnagyobb turisztikai börzéjén (ITB Berlin) is részt vesz, a Visit Maros Egyesület csapata Románia standján fogja népszerűsíteni a megyét. A vásárokon való részvétel folytatódik, márciusban a kisinyovi turisztikai vásáron is jelen lesz Maros megye, ősszel pedig a krakkói és a londoni vásárokon. (marosvasarhelyiek.ro/közlemény)

Ajánlott bejegyzések

Koszika az élő showban. Szombaton szavazhatunk a Duna Televízió dalválasztó műsorában

Szász Cs. Emese

Juhokra támadt egy medve Iklandon

Rákóczi Kinga

Viharos szél Maros megyében

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben