fbpx
Közélet Megye Uncategorized

Útlevélkérés helyben is – ezen dolgozik a prefektúra

Maros megye két városában, Dicsőszentmártonban és Segesváron ismét megnyitná a főispánság az útlevél ügyintéző munkapontokat.

Mindkét városban és Szászrégenben is 2017-ben zárták be az irodákat, azóta utóbbi településen tavaly októberben ismét megnyitották az ügyintézést.

Jelenleg a segesvári és dicsőszentmártoni lakosoknak is Marosvásárhelyre kell utazniuk útlevélért. Igaz, lehet interneten is előjegyezni, akkor pedig nem kell várakozni az ügyintézésre, sőt haza is postázzák az iratokat, de így is egyszer „be” kell jönni a megyeközpontba.

Ennek szeretnek véget vetni még az idei év során – ez szerepel a főispánság elsődleges céljai között. Az ügyintézés kéthetenként költözne ki az említett két városba.  

Marosvásárhelyen jelenleg naponta 100-150 útlevélkérést dolgoznak fel, nyilatkozta a radiomures.ro-nak Daniela Micusan, az útlevélosztály vezetője. Ez a szám a szünidők és a fő szabadságolási időszakban számottevően nő. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Jön a harmadik részlet, jövő héten feltöltik újabb 250 lejjel a szociális kártyákat

Szász Cs. Emese

Beiktatták a régi/új megyei elnököt és a tanácsosok nagyrészét

zkadar

Emelkedtek az árak a fogászati rendelőkben!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben