fbpx
Egészségügy Megye

Nem csitul az influenzajárvány

Az előző héthez viszonyítva nőtt a tüdőgyulladásos esetek száma a megyében – tudta meg portálunk a Maros megyei Közegészségügyi Igazgatóság sajtószóvivőjétől, dr. Gabrieal Ujfaleantól.

A február 10 – 16-a közötti héten 7423 vírusos légúti megbetegedést jegyeztek, 72 személy szorul kórházi kezelésre. Az igazgatóság 2707 tüdőgyulladásos esetről tud, 148 beteget kórházban ápolnak. A megyében 90 grippégyanús személyt vizsgáltak, 11-en kórházban vannak. Három esetben laboratóriumi vizsgálatok igazolták az A típusú vírus jelenlétét a páciens szervezetében. Az elmúlt héten nem voltak az influenza szövődményeinek tudható halálos áldozatok.

Az Egészségügyi Minisztérium közleménye szerint a járvány kezdete óta 39–en vesztették életüket a vírus okozta szövődményekben. Országszerte hozzávetőleg 90 iskolában függesztették fel részlegesen vagy teljes mértékben a tanítást. A Tanügy-minisztérium jelentésében nem szerepelnek olyan Maros megyei iskolák, ahol a járvány miatt szünetelne a tanítás. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Rezidensorvosi vizsga az ország hat egyetemi központjában

Noémi

Marosvásárhelyen is áthalad a FerBiT

Rákóczi Kinga

Maros megyében 8 központban oltják az arra jogosultakat

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben