fbpx
Közélet Kultúra Megye

Megéri itthon maradni

Fotó: FB/Berecky Sándor

Fiatalok a fiatalokért és nemcsak. Közösségépítő céllal hozták létre Marosvásárhelyen azt a közösségi teret, amelynek elsődleges célja, hogy befogadjon és helyszínt biztosítson az itthon maradt és itthon tenni akaró fiatalok projektjeinek – fogalmazta meg az ötletgazda Maros megyei Ífjúsági Egyeztető Tanács vezetősége.

A közeg hivatalos megnyitóján elmondták, hogy olyan rendezvényekre kerül majd sor, amelyekkel közösséget építenek: műhelyfoglalkozások, találkozók vagy olyan események, amelynek tehetséggondozó céljuk van. „A közeg egy közösségi iroda, amely alternatívát jelent minden olyan fiatal munkavállalónak és vállalkozónak, aki nem otthon vagy egy kávézóban szeretné a napi tevékenységét végezni. A közeg az a hely, amely közel hozza a csapatban gondolkodó, aktív és kreatív embereket, teret ad a kreatív gondolkodásnak, a szakmai és szellemi fejlődésnek és segíti az alkotói folyamatok kiteljesedését” – áll a közeg FB oldalának névjegyében.

A közeg már ettől a héttől naponta 9 és 17 óra között fogadja a látogatókat – mindenki előtt nyitott, aki rendezvényt szeretne szervezni, de nem talál hozzá teret – hangsúlyozzák a létrehozók. Emellett állandó rendezvények helyszíneként is működik. Itt szervezik meg ezentúl az Édentől keletre filmklubot, a Salus Plus beszélgetéssorozatot, valamint egy írás- és beszédfejlesztő műhelymunkát.

Holnap (kedden) 19 órától a Kutyaszorítóban (Reservoir Dogs, 1992) című filmet nézhetik meg a közegben. Csütörtökön, Beszéljünk a HPV-ről – egészségügyi, nevelési programban vehetnek részt, Marosvásárhelyen a Kossuth utca 22 szám alatt.

Ajánlott bejegyzések

Rablással gyanúsítanak 3 nyárádtői fiatalt

Rákóczi Kinga

Kivitelezési szerződés aláírása: A regionális ivóvíz- és szennyvíz infrastruktúra fejlesztése Maros megyében, 2014-2020 közötti időszakban – Marosludas-Mezőgerebenes térségben, Marosludas, Mezőszengyel, Mezőtóhát, Mezőzáh, Mezőgerebenes, Mezősály, Mezőméhes önkormányzatokban projekt keretében

Karessz

Megrongálta a vihar a sátortetős műjégpálya ponyváját

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben