fbpx
Közélet Megye

Magas a légszennyezettség a városban

Azt is mondhatnánk, hogy nincs új a nap alatt. Az információ ezúttal attól más, hogy 10 a levegő minőségének mérésére alkalmas szerkezetet üzemelnek be a napokban Marosvásárhelyen. A jelen állást a pulse.eco honlapján lehet követni.

Ma este hét órakor ezt az üzenetet olvashattuk ”Current situation: Bad air quality. Unhealthy for Sensitive Groups, people with heart lung disease, older adults and children”. Vagyis: rossz levegőminőség, egészségtelen az érre érzékenyek, a szív- és tüdőbetegek, idősek és gyermek számára.

A cseppnyi levegő, Strop de aer, projekt egy civil kezdeményezés, és a méréseket a hatóságokkal párhuzamosan végzik. Az első mérőműszerek beszerzésére – támogatásokból – a Gál Sándor vezette Közösségi Alapítvány szerezte meg az anyagi fedezetet.

A levegő minősége akkor számít jónak, ha a PM2,5 koncentráció 0 és 12 mikrogramm (μg) között van köbméterenként. Közepes a levegőminőség, ha ez az érték 12,1-35,4 μg/m³ között van, 35,5 és 55,4 μg/m³ között már egészségtelen a PM2,5 koncentráció az erre érzékenyek számára, 55,5 és 150,4 μg/m³ között pedig a teljes lakosság számára. A 150,5 és 250,4 μg/m³ közötti PM2,5 koncentráció nagyon egészségtelennek számít, a 250,5 μg/m³ fölötti pedig veszélyesnek.

Marosvásárhelyen jelenleg a levegő minősége rossz. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Az átlagosnál melegebb novemberünk lesz

Rákóczi Kinga

Tűz ütött ki egy főtéri étteremben

Rákóczi Kinga

Sávot váltanak a munkálatok a Dózsa György utcában

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben