fbpx
Megye

Állati Bálint nap

A Bálint naphoz mindenki másképp áll hozzá. Van akinek ez csak egy nap a többi közül. Van aki készül rá és ajándékot vásárol. Az állatok nem kötik naphoz, ők egyszerűen szerelmesek vagy nem.

A Marosvásárhelyi Állatkert a Szerelmes állatok hetét tartotta a napokban. Az intézmény FB oldalán naponta közölt egy-egy kis videót vagy fényképet, és egymondatos érdekességeket. Ezt gyűjtöttük egy csokorba.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A pávakakas farktollai ragyogó színezetüket nem festékanyagoktól kapják, hanem a tollak felületén található, pontosan méretezett optikai mikrorácsok fénytörése idézi elő őket. Emiatt látszólagos „színük” a látószögtől függően változik, köznapi szóval irizál.

Fotó: Wikipédia

Mexikói kardfarkú hal nőstény egyedei nagyobbra nőnek, a hímek pedig jellegzetes kardot viselnek, amely tulajdonképpen a meghosszabbított úszósugár a farokúszóból.

Fotó: Marosvásárhelyi Állatkert

Egy oroszláncsalád nőstényei összehangolják az ivarzásukat, olymódon hogy az összes egyed hozzávetőlegesen egy időben hozza világra kölykeit. Így a kölyköknek nagyobb a túlélési esélye.

foto: kesztolc.hu

A gímszarvasokat egyáltalán nem érdekli a Valentin nap körüli cécó, párzási időszaka szeptember-októberben van, ekkor hallhatjuk a szarvasbőgést. (marosvasahelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

A patológiai laboratórium fejlesztésére pályázik a Maros Megyei Klinikai Kórház

Rákóczi Kinga

Papagájok, szarvasok és még egy pókmajom is érkezett az Állatkertbe

Rákóczi Kinga

Egyszerűsítették a Motor Ring pálya bérlését

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben