fbpx
Életmód Közélet Szociális

Papíron szép zöld városunk van

A tanácshatározat egy idillikus képet fest arról, hogy hogyan kellene kialakítani a parkolókat – hangzott el a Marosvásárhelyi Rádió „Beszéljük meg!” című közvitasorozatának legutóbbi rendezvényén.

A Parkolók vs. Zöldövezet című közvitán részt vettek helyi tanácsosok, vállalkozók, közéleti személyiségek, civilszervezetek képviselői és magánszemélyek. Érdekes ötletek is elhangoztak, és az érvényben lévő szabályzásról is kiderült néhány érdekesség.

Idillikus kép egy gyakorlatilag kopár vásosról.

Minden egyes új parkolóhoz egy facsemetét kellene ültetni – hívta fel a figyelmet Peti András RMDSZ tanácsos. Az önkormányzati képviselő hangsúlyozta: „mi nem parkolókat akarunk kialakítani, hanem korszerű és civilizált tömegközlekedést és az alternatív közlekedési eszközök használatát”. Az RMDSZ javaslatában szerepel az, hogy minden egyes tömb házlakás mellé egy kerékpártárolót kell rendelni és tömbházanként legalább egy elektromos jármű-parkolót kell kialakítani.

A civilek egyik képviselője, Ungvári Csongor elmondta, hogy a Polgármesteri Hivatal kidolgozott ugyan egy hosszú távú mobilitási tervet, de előrelépés az elmúlt 20 évben nem történt és ennek kidolgozásába nem vonták be a civil társadalmat. Hangsúlyozta, valójában nekünk nem kellene a spanyolviaszt feltalálni, mindössze inspirálódni a külföldi példákból.

Vajda György marosvásárhelyi tanácsos arra hívta fel a figyelmet, hogy még mindig nincs elfogadva az új általános városrendészeti terv. Az polgármesteri hivatal arra hivatkozik, hogy a szakminisztériumok nem hagyták jóvá azt.

Székely Szidónia vállalkozó elmondta az elmúlt három évben több mint 200 újépítésű lakást értékesítettek, a parkolóhelyeket pedig szabadeladásra bocsátották. Ezeknek azonban csak a 78%-át sikerül eladniuk. Szerinte nem erőltethető senkire, hogy egy 58 négyzetméteres lakással együtt két parkolóhelyet vásároljon. A vállalkozó szerint a gond nem a parkolóhelyekkel, hanem az aránytalansággal van. Mint mondja, az új építésű lakások mellett kialakított parkolóhelyek csupán éjszaka lesznek tele, azok az autók napközben a város utcáin állnak majd. Megoldás, szerinte is a közszállítás lehetne.  

Soós Zoltán múzeumigazgató szerint a lakónegyedek gondját részben a régi, nem használt betongarázsok lebontásával lehetne enyhíteni. Ezek a létesítmények közterületen vannak, tehát felszámolhatók. Helyükbe könnyűszerkezetű parkolóházakat lehetne építeni – mondta Soós Zoltán.

Tőkés Enikő kövesdombi lakos azzal az ötlettel állt elő, hogy a régi elhagyatott kazánházakat kellene lebontani és helyette parkolóházakat építeni. Ötlete elnyerte a jelenlevők tetszését, a megvalósításnak azonban az az akadálya, hogy ezek az épületek magán kézben vannak. Egybehangzó vélemény volt viszont az, hogy ezeket visszavásárolhatja a város.

A rendezvényen részt vett fiatal tájépítészek egy csoportja is akik elmondták, nem kérdezi meg őket senki, nem kíváncsiak a véleményükre, sőt ami még aggasztóbb, hogy nem is tudnak a létezésükről. Hangsúlyozta: „Az egy illúzió, hogy a parkolás probléma 5-10 év alatt felszámolható, de részmegoldások lehetnek: működő közszállítás, használaton kívüli épületek homlokzata mögé parkolóházak építése és mélygarázsok kialakítása akár a lakónegyedekben is. Így maradna zöldövezet.” Marosvásárhelyen a vegyipari kombinát általi légszénnyezés miatt minden fűszál számít – figyelmeztetettek a fiatalok.

fotók: Magyari Zoltán (FB)

A szervezők elmondták, február 18-án újabb közvitát szerveznek, ezúttal a városi költségvetés lesz a téma. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

A bözödújfalusi templom tornyából rálátni az egykori falura

Rákóczi Kinga

Járvány: öt új fertőzött Maros megyében, három napja nincs új elhunyt

zkadar

Csőd szélén az Alpha Transilvana

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben