fbpx
Egészségügy Megye

Maros megyei iskolákban is szünetel a tanítás

Nőtt a légúti megbetegedések száma. Az influenzajárvány miatt, két Maros megyei iskolában részlegesen felfüggesztették a tevékenységet.

Fejes Réka elemi oktatásért felelős szaktanfelügyelő a marosvasarhelyiek.ro – nak elmondta, a Montessori magánóvodát ideiglenesen bezárták. A marosvásárhelyi Egyesülés lakónegyedben működő Alexandru Ioan Cuza (volt 8-as számú Általános Iskola) részlegesen függesztette fel tevékenységet. A dicsőszentmártoni Andrei Barseanu Líceumban is néhány osztályközösség maradt otthon.

A Maros megyei Közegészségügyi Igazgatóság sajtószóvivője, dr. Gabrieal Ujfalean portálunknak elmondta, február 3 és 9-e között 7700 légúti megbetegedéses esetet jegyeztek, 65 személy kórházi kezelésre szorul. 2638 személy tüdőgyulladásos beteg, ebből 187-et kórházban ápolnak. 45 grippegyanús esetből egyet igazoltak laboratóriumi eredmények.

A 2019-2020-as idényben három halálos esetet jegyeztek a megyében, mindhárom esetében A típusú fertőzést igazoltak.

Az Egészségügyi Minisztériumhoz tartozó Közegészségügyi Intézet adatai szerint országos szinten, az előző héthez viszonyítva, háromszorosára nőtt a légúti megbetegedések száma. Az idény kezdete óta 34 halálos áldozatról tudnak. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Szabályszerű volt a MOGYE és a Petru Maior Tudományegyetem egyesítése

Noémi

Két hónap alatt több mint 20 ezer személyt immunizáltak Marosvásárhelyen

Rákóczi Kinga

A Maros megyei hatóságok felkészültek egy esetleges medvetámadásra

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben