fbpx
Közélet Megye

Most már biztos – függetlenként indul Soós!

Tegnap a Területi Állandó Tanács szavazott Soós Zoltán független jelöltként való indulásáról, ma pedig a Szövetségi Állandó Tanácsa ezt jóváhagyta – a formai feltételek tehát adottak a független induláshoz, az RMDSZ is támogatja azt.

Azért döntöttünk így, mert az a célunk, hogy Soós Zoltán nyerjen – és ehhez minél szélesebb körű támogatásra van szükség a politikai erők, a civil szervezetek és nem utolsó sorban a szavazók részéről – áll Péter Ferenc megyei elnök közösségi oldalán.

   Az RMDSZ felső vezetése korábban kifejezte abbéli szándékát, hogy annak érdekében, hogy befejeződjön Dorin Florea húszéves marosvásárhelyi uralma, beleegyezését adta, hogy a szövetség jelöltje, Soós Zoltán függetlenként induljon a polgármesteri székért.

Ezt a szándékot erősítette meg most a SZÁT.

A Magyar Polgári Párt és az Erdélyi Magyar Néppárt korábban úgy döntött, hogy Marosvásárhelyen nem állítanak jelöltet az RMDSZ jelöltjével szemben. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Nyilatkozat nélkül a megyei jogú városok vonzáskörzetében

krakoczi

Második és harmadik hely az Unióban

zkadar

Megvalósult „a jövő laboratóriuma” projekt

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben