fbpx
Közélet Megye

Hidat kért a megyei tanácstól a polgármester, nem kap!

  Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere, mandátuma lejárta előtt újabb kritikát fogalmazott meg a megyei önkormányzattal szemben.

Szerinte a Nagyvárosi Övezet Egyesület tevékenysége kimerült abban, hogy Maros megyének a szomszédos megyék felőli ki- és bejárataihoz felszereltek négy táblát.

    Mivel korábban nem talált megértést, ezért most nyílt levelében arra szólította fel a megyei tanácsot, hogy javasolják pénzalap jóváhagyását egy Maros-híd megépítéséhez, amely összekötné Marosszentannát Marosszentgyörggyel.

Péter Ferenc megyei tanácselnök a közösségi oldalán válaszolt Marosvásárhely polgármesterének: Bár Dorin Florea a Marosvásárhely Metropolisz Övezet Egyesület társelnöke, eddig nem tett semmit ebben a tisztségben, bár még a tagsági díjat sem fizette be.

„Légből kapott tervekkel próbálja elterelni a figyelmet arról, hogy 20 évi polgármestersége alatt nem fejlődött semmit a város” – írta a megyei elnök, ugyanakkor megemlíti, hogy a városvezető úgy követel pénzt a megyei önkormányzattól a híd építésére, hogy tudja: törvényes lehetőség erre ma nem létezik.

Bár Dorin Florea azt állítja, hogy az új híd szerepel Marosvásárhely városrendészeti tervében, Péter Ferenc bejegyzésében emlékezteti az önkormányzati vezetőt, hogy Marosvásárhelynek nincs jóváhagyott városrendészeti terve, de ha lenne, akkor sem lenne ez érvényes Marosszentanna és Marosszentgyörgy területére.

A Maros megyei tanács elnöke bejegyzésében arra szólítja fel Dorin Floreát, hogy mondjon le a Metropolisz Övezet társelnöki tisztségéből: „a térség fejlődését ma már ezzel segíthetné leginkább”. 

Dorin Floreának 2012-ben is volt egy terve egy új Maros híd építéséről, amely az Egyesülés negyedet a Kárpátok sétányán keresztül kötötte volna össze a várossal, ezt a projektet szinte évente előveszi, annak dacára, hogy a volt Május 1 strand melletti bekötéssel elképzelt híd ellen az ott lakók többször is tiltakoztak. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Hétfőtől lehet fizetni a helyi adókat!

zkadar

Nem változnak a jegyárak, 2024-ben új szolgáltatásokat is kínál az állatkert 

Rákóczi Kinga

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki Tamási Zsolt-Józsefet

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben