fbpx
Életmód Flekken Közélet

Újabb szabadnap Bálint-napon?

     A megkérdezettek 30 %-a szerint a „Valentin-nap” megérne egy hivatalos munkaszüneti napot.

A BestJobs portál online közvélemény-kutatásából az is kiderül, hogy a közel ezer ember közül, 9%-uk 200 lejnél nagyobb értékű ajándékot vásárol szerelmének – írja az Agerpres hírügynökség.

Az amerikaiaktól „importált” ünnepen a válaszadók 20%-a legfennebb 100 lejt költ partnerére, 11 %-uk 100 és 200 lej közötti figyelmességet vásárol.

A megkérdezettek több, mint egyharmada legalább néhány szabad órát szeretne kivenni a munkahelyéről Bálint napon, a válaszolók 14%-a pedig gondolkodik ezen.

    A közvélemény-kutatás január 20-a és február 5-e között készült, 908 internethasználó részvételével. A válaszadók 54,7%-a nő.

Szent Bálint (Valentin, vagy Valentinus) a szerelmesek, a lelkibetegek és az epilepsziával élők védőszentje – ünnepe február 14-én van.

Szent Bálint, Terni püspöke a 14. században a jegyesek és fiatal házasok védőszentjévé vált Angliában és Franciaországban. Ennek, a szentről elterjedt egyik történet képezte az alapját. Eszerint, mielőtt keresztény hite miatt II. Claudius császár idején kivégezték, Bálint a hite erejével a börtönőre vak leányának visszaadta a látását. Mielőtt – a hagyomány szerint – február 14-én kivégezték, búcsúüzenetet küldött a lánynak, amelyet így írt alá: „A Te Bálintod.” Ez a Bálint-napi üzenetküldés eredetének leggyakoribb magyarázata. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

11 új pozitív eset

zkadar

Egy evezős Maros megye idei legjobb sportolója!

zkadar

Inkubátorházat a volt kémiai líceumban!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben