fbpx
Életmód Flekken Szociális

Fogynak az autóbuszok!

A Marosvásárhelyen közlekedő autóbuszok zöme már rég megérett a cserére.

A Közszállítási Vállalat költségvetésének nagy hányadát javításokra költjük – mondta el a Marosvásárhelyi Rádió román szerkesztőségének a vállalat igazgatója, Tatár Béla.

Egyre több lerobbant autóbuszról hallhatunk, nemrég kettő ki is gyulladt. Mindkettő esetében rövidzárlat okozta a tüzet. Az utastérben egyáltalán nem látszott semmi, viszont a motortér javításra szorul – mondta az igazgató.

Marosvásárhelyen az autóbusz-park 80 százaléka elavult, rozsdások a kábelek és a nedves levegő miatt könnyen meghibásodnak. A maradék 20 százalék még legfennebb 4 évig maradhat forgalomban, a közszállításban használt buszokat ugyanis 8 év után ki kell vonni forgalomból. A jelenlegi autóbusz állomány 100%-a meghaladta az amortizációs időszakot.

Javulást a Smart City programtól remélnek. Az európai uniós támogatás ugyanis lehetővé teszi 140 környezetkímélő és hibrid autóbusz beszerzését. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Online ügyintézés a Maros Megyei Tanácsnál

krakoczi

Lángolt a kémény az Azomuresnél, de aggodalomra semmi ok

krakoczi

Több mint 80 termelő vesz részt a marosvásárhelyi Várban szervezett Termelői Vásáron

Portik
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben