fbpx
Közélet Szociális

Már két éves kortól óvodába írathatók a gyerekek

Egy tegnap elfogadott törvénymódosítás azoknak a szülőknek kedvez, akik visszatérnének dolgozni a két éves gyermeknevelési szabadságról. A jogszabály előírja, hogy különleges esetekben már két éves kortól óvodába írathatják gyermekeiket.

Novák Csaba Zoltán RMDSZ- es szenátor, a felsőház oktatásügyi bizottságának alelnöke elmondta: „Az elfogadott tervezet pontosít az óvodai oktatást szabályozó törvényes kereten. A tervezet előírja azt is, hogy a dadát elismerik kisegítő személyzetként, és az ezzel kapcsolatos költségeket beleszámolhatják az óvoda költségvetésébe, megoldva ezzel a dadák fizetésének gondját” is.

A gyermekeiket egyedül nevelő szülők, és a szociálisan hátrányos helyzetű családok előnyben részesülhetnek a bölcsődei beiratkozáskor. A javaslat előírja: különleges esetekben, a helyek függvényében az önkormányzat is módosíthat a beiratkozási kritériumokon úgy, hogy a munkába visszaálló egyedülálló szülő előnyben részesül majd a bölcsődei beiratkozásnál, amennyiben a helyek száma korlátozott.

A havi 50 lejes bölcsődei és óvodai beiratkozáskor kiutalt értékjegy-rendszerhez is hozzájárulhatnak a helyi önkormányzatok. Az értékjegyeket a hátrányos helyzetű családok a szükséges ruházat, tanfelszerelés és élelmiszer beszerzésére költhetik.

Ajánlott bejegyzések

Szeptember 13-án kezdődik az új tanév

zkadar

Japánsztrájkba léptek a szociális szolgáltatást nyújtó civil szervezetek

Noémi

Segítenek a külföldön dolgozó szülők gyerekein

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben