fbpx
Közélet Megye Szociális

Kivitelezhető az óraszámcsökkentés

A pedagógusok vegyes érzelmekkel fogadták tavaly azt a törvényt amely a tanórák számának csökkentésére vonatkozik, ugyanis tananyag csökkentés nélkül szinte lehetetlen a kivitelezés.

Fejes Réka Maros megyei szaktanfelügyelő korábban elmondta, a jogszabály ebben a formájában nem jó. Ezt a problémát oldja meg az a törvény, amelyet tegnap fogadott el a parlament. A törvénytervezet egyik kidolgozója Szabó Ödön Bihar megyei RMDSZ képviselő elmondta a Szövetség által már több éve hangsúlyozott törekvésekre nyújt jogi megoldást a módosítás: „csökkentettük az iskolai tananyagot, hiszen a jelenlegi rendszerben diákjaink túlterheltek. A mostani tanterv nem a gyermekek fejlődését és nevelését szolgálja hosszú távon,  továbbá növeltük a tanár oktatási szabadságát a tanórákon.”  

Ugyanez a törvénymódosítás megteremti annak a lehetőségét, hogy minden diák anyanyelvén, magyarul felvételizhessen az egyetemre. A jogszabály javít az iskolapszichológus foglalkozására vonatkozó rendelkezésen is. Az elfogadott RMDSZ-es módosítás értelmében ezután az eddigi 800 diákhoz képest, minden 500 diák után alkalmaznak egy iskolapszichológust.

A tervezetbe foglalt összes rendelkezés az állami, a felekezeti, és az akkreditált magánoktatásra is vonatkozik.

Ajánlott bejegyzések

Háztűz a Kós Károly utcában

Rákóczi Kinga

Sportcsarnok- és uszoda épülhet Erdőszentgyörgyön!

zkadar

Felszerelés- és személyzethiány a helyi rendőrségen

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben