fbpx
Életmód Megye Sport

Kitüntették Szőcs Bernadettet és Klosz Pétert!

Marosvásárhely két köztiszteletnek örvendő sportszemélyisége kapta meg kedden, február 11-én, a Maros Megyei Tanács legrangosabb kitüntetését.

Szőcs Berni az olimpián szárnyalhat tovább, Klosz Péter álmait pedig a hozzátartozók, sporttársak, barátok viszik tovább!

A Kultúrpalota kistermében adták át a Maros megyei tanács által odaítélhető legrangosabb kitüntetést, az ALAE (szárnyak) díjat, melyet Szőcs Bernadett Cynthia többszörös Európa bajnok asztaliteniszező, illetve post mortem, Klosz Péter, a Román Triatlon Szövetség elnöke érdemelt ki.

Szőcs Bernadett laudációját dr. Horatiu Suciu professzor, a Klosz Péterét Csibi Attila, Erdőszentgyörgy polgármestere olvasta fel. A díjakat Péter Ferenc, a megyei tanács elnöke adta át az erre az eseményre hazaérkező asztaliteniszezőnek, illetve Klosz Viktornak, Péter testvérének. 

   Szőcs Bernadett a díjátadón kifejezte, mennyire büszke erre a kitüntetésre, ezt pedig egy olimpiai éremmel szeretné meghálálni:

– Remélem, meg tudom szerezni a hőn áhított érmet Tókióban, mert szeretném büszkén mondani, hogy marosvásárhelyi vagyok, Marosvásárhely mindig mellettem állt és nem felejtem el, hogy innen indult a sportpályafutásom.”

Klosz Péter óriási hagyatékát egyetlen személy nem tudja tovább vinni. Össze kell fognunk mindazoknak, akik a „második” sorban álltunk és őt figyeltük, aki mindig elől állt, fejtette ki Péter testvére, Viktor:

„- Nem holmi anyagi javakon kell osztoznuk Péter után, hanem azon az óriási munkamennyiségen, célkitűzésen, amelyet ő hagyott hátra. Csapattársként, klubtársként, testvérként is együtt voltunk, együtt ötleteltünk, de mi a második sorban álltunk. Legalább három ember munkáját vállalta magára, amit most szét kell osztanunk. Minszkben hamarosan kitünteti az Európai Triatlon Szövetség is. Hagyatékát tovább kell vinnünk: idén egy kisebb, terepduatlon és tereptriatlon Európa-bajnokságot szervezünk. A nagy álma biszont 2023-ban egy multisport világbajnokság szervezése volt, erre is koncentrálnunk kell”

Péter Ferenc megyei önkormányzati vezető szerint a közösség hírnevét a legjobban a sportolók vihetik el a nagyvilágba:

„- Ha Tókióban megjelenik egy marosvásárhelyi sportoló, rendkívül büszkék kell legyünk rá. Klosz Péter pedig fantasztikus sportszervezői képességével több ezer embert hozott ide a Multisport Európa bajnokságra. Ők mind elvitték a világba a város, a megye hírét. Emlékét sok-sok verseny megszervezésével vihetjük tovább és tarthatjuk fennt”

Ajánlott bejegyzések

Egy valóra vált álom: Kádár Zoltán sportújságíró tokiói élményei

Rákóczi Kinga

Türkizbe borult a Megyeháza

Rákóczi Kinga

Leáll a Kece – Aranyosgyéres szakasz építése?

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben