fbpx
Koronavírus Közélet Megye

A gyógyszertárakban hiánycikk a védőmaszk

A légúti megbetegedésektől és a koronavírus fertőzéstől való félelmükben nagyon sokan vásárolnak egyhasználatú védőmaszkot. A gyógyszertárakban vagy hiánycikk a termék, vagy kapható, de az eddigiek tízszereséért.

A forgalmazókat váratlanul érte a hirtelen megnövekvő kereslet, így nem tudnak megfelelő mennyiséget szállítani. A gyógyszertárak vezetői arra panaszkodnak, hogy a forgalmazók nagyon megemelték az árakat. Egy marosvásárhelyi patikus elmondta, hogy soha ennyi védőmaszkot nem adtak el. A külföldiek mintájára a lakosok ezt használják megelőzésképpen.

Maszk hiányában védelmet nyújthat egy kendő vagy egy sál is – hívja fel a figyelmet a gyógyszerész. Az orvosok arra figyelmeztetnek, hogy a maszkok sem nyújtanak teljes védetettséget.

A védőmaszkot a színes felével kifele kell viselni, az orrot és a szájat is fednie kell, és amennyiben átnedvesedik, cserélni kell – tájékoztatnak a szakemberek.

Ajánlott bejegyzések

15 órás harc a tűzzel a szeméttelepen 🎥

krakoczi

Két arany a felnőttek birkózó OB-án – lehetett volna több is

zkadar

Románia első a szegénységben és utolsó a kiszolgáltatott helyzetű személyek védelmében

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben