fbpx
Megye Szociális

Kevés a pénz és a postás

Konganak az ürességtől a postahivatalok. Ahol néhány éve még minden ablaknál egy-egy alkalmazott ült, ma már alig-alig látni személyzetet. Sok szó éri a ház elejét, amiért igencsak nagy késéssel érkeznek meg a küldemények. Székelyudvarhely – Marosvásárhely útvonalon például egy ajánlott levélnek egy hét sem elég célba érni. A szakszervezetek szerint, az alacsony bérek miatt lett igen népszerűtlen a postás szakma.

Mint mondják, van olyan postás akinek 6-7 településre kell kivinnie a küldeményeket. Időnként szervezetten, a megyei kirendeltségtől küldenek egy csapatot a postás nélkül maradt helységekbe. Ők végzik el a hetek alatt felgyűlt teendőket. Karácsonyfalván egy évig, Havadtőn fél évig nem került jelentkező. Marosvásárhelyen jelenleg 2 értékszállító kísérőt keresnek. A környező településeken részmunkaidős állásokat kínálnak, egyelőre nem túl sok sikerrel.

Ajánlott bejegyzések

Rendkívüli ülést hívott össze a Maros Megyei Tanács

Pápay Kamilla

Elhunyt Carmen Vamanu volt prefektus

Rákóczi Kinga

Iskolabuszok a marosvásárhelyi kisiskolások számára

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben