fbpx
Életmód Közélet Sport

Uszoda és műjégpálya – egy év alatt mindkettő elkészül?

Elméletileg és –ha minden a terv szerint halad – gyakorlatilag, az év utolsó negyedében már lubickolhatunk Marosvásárhely legújabb sportlétesítményében, az olimpiai fedett uszodában.

Az építkezés a tervek szerint halad tudtuk meg a klub egyik képviselőjétől. A 24 és fél millió lejes beruházás kivitelezésének határideje a hivatalos adatok szerint szeptember 25.

Ha minden a megfelelő ütemben zajlik, az építőnek sikerül betartania a határidőt, de ehhez az is szükséges – mondta a forrásunk, hogy legyen stabil az ország politikai élete. Ellenkező esetben a fedett uszoda is úgy járhat, mint a műjégpálya…

Abban reménykednek, hogy év végére teljes kapacitással üzemelhet majd a sportlétesítmény, amelyben egy olimpiai méretű és egy bemelegítő medence kap majd helyet. Ugyanakkor egy 800 néző befogadására alkalmas lelátó is helyet kap az épületben.

Az országban szinte egyedülálló görkorcsolya-pályát is visszaépítik, de csak, ha már a nehézgépek elvonultak az építőtelepről. A Muresul-Maros sportklub távlati terveiben egy újabb épületegyüttes is szerepel a fedett uszodának helyet adó területen, amely több kisebb sporttermet és az egyesület székhelyét is magába foglalná. Ezt a projektet jövő év elejére szeretnék befejezni, egyelőre legyen kész az uszoda – tette hozzá a szakember.

A fedett műjégpályával kapcsolatosan is vannak fejlemények: az Országos Befektetési Vállalat január végén átvette a megbízott cégtől a munkálatok folytatásának engedélyéhez szükséges dokumentációt. Ez alapján fogadják majd el a finanszírozási mutatókat.

Egyelőre nincs információnk arról, hogy legkorábban mikor foghatnak neki a munkálatoknak. Korábbi felmérések szerint az eddig elvégzett munkálatok összeértéke 31 és fél millió lej volt, 2017-ben 16 és fél millió lejben határozták meg a befejezéshez szükséges összeget. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Maros megye legnagyobb hulladéktermelője Marosvásárhely

Noémi

Járványmegelőzés szavazáskor is!

zkadar

Nem változhat Marosvásárhely északi kerülőútjának nyomvonala

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben