fbpx
Életmód Sport Szociális

Hó nélküli téli Bolyai-athlon!

Harmadik alkalommal szervezte meg a marosvásárhelyi Bolyai Farkas Elméleti Líceum a Bolyai Collegium Alapítvánnyal és a Bolyai Diákszövetséggel közösen, az úgynevezett „téli olimpiát”.

A tizenhárom bejelentkezett osztály, 10-10 tagú csapattal öt téli sportág utánzatban mérte össze erejét.

A megnyitó után – a hó hiánya miatt – alternatív hóemberrel lehetett értékes plusz pontokat szerezni, amely végül nagyon sokat számított a végeredmény kialakulásában.

A sílövészetet (biatlon) a bolyathlon helyettesítette nagy sikerrel, amelyben a sífutást és céllövészetet – szaladás és célbadobás helyettesítette, ugyanúgy büntető körökkel, amennyiben nem sikerült a teniszlabdát célba találni.

A tömeg-sífutáson egy pár lécen hárman álltak egyszerre, így – összehangoltan – kellett teljesíteni egy szlalompályát.

Az alpesi sízést a „paraszlalom” képviselte, egy bekötött szemű „vak” futót, bolyák között egy „látónak” kellett hangosan irányítania, anélkül, hogy utóbbi kilépett volna egy meghatározott területről.

A szánkót a bobhúzás váltotta, amelyben egy műanyag szánkóra ültetett, szalmazsákból készített hóembert kellett meghatározott távon bólyák között végighúzni, anélkül, hogy hozzárét volna a bólyához, illetve a „hóembernek” is a szánon kellett maradnia.

A jégkorong alternatívája pedig a gyeplabda-teremhoki egyveleg hobihoki volt, melyen egyenes kiesésben mérkőztek meg az osztályok.

A szabályzat pedig kimondta: minden próbában legalább egy lánynak is kellett szerepelnie. A versenyszámokat az iskola egy-egy testnevelőtanára felügyelte.

A remek hangulatú, végig sportszerű eseményt közös gulyásozás zárta, amelyet a Bolyai Collegium Alapítvány tagjai főztek.

Az első helyezett csapat, a XII.E osztály 10 diákja, VIBE belépőt nyert, az első három helyezett kupát is kapott. Minden résztvevő osztályt egy-egy focilabdát ajándékozták meg a szervezők.

 Az első három sorrendje: XII.E    80 pont 2. XI.C     75 pont 3. X.B      54 pont

Ajánlott bejegyzések

A megszokottnál sokkal melegebb időre számíthatunk

László Portik

Ünnepi gyűjtést szervez a MIET

Karessz

(Egyesek számára) megnyílt a fedett uszoda!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben