fbpx
Életmód Közélet Technológia

Szabályozzák az elektromos hajtányozást

A nagyvárosokban, így Marosvásárhelyen is, az utóbbi időben egyre inkább népszerűvé vált alternatív közlekedési eszköz egyre több balesetet okozott. Ezért volt szükség a korlátozásra.

A villanyárammal meghajtott két- illetve háromkerekű járgányok akkor minősülnek elektromos rollernek, ha legalább 6, legfeljebb 25 km/h-s sebességre képesek. Ezentúl ezeket csak a 14. életévüket betöltött személyek használhatják a közutakon. 16 éven aluliak számára kötelező lesz a bukósisak viselete. Ahol léteznek kerékpársávok – Marosvásárhely, ugye nem az a hely – ott kötelesek lesznek azt használni, egyébként azokon az utakon közlekedhetnek, ahol a kerékpárosok is.

A rollereket kötelező ellátni lámpával és tilos lesz az elektromos hajtánnyal a járdán közlekedni.

Az intézkedésre azért volt szükség, mert Marcel Vela belügyminiszter adatai szerint az elmúlt négy évben közel kétszáz balesetben voltak érdekeltek az elektromos rollerezők. Egyikük életét vesztette, 37-en súlyosan megsérültek, a többiek könnyebb sérülésekkel úszták meg a balesetet.(marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Fertőtlenítésre különít el pénzt a marosvásárhelyi önkormányzat!

zkadar

Svájc: a lazaságtól a wc-papír hiányig – Zürichből jelentik

zkadar

Közel 15 millió lejt fordíthat beruházásokra a Transilvania Repülőtér

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben